marți, 28 septembrie 2010

ROMANIA - VALEA DOFTANEI si BARAJUL PALTINU


Daca nu a-ti ajuns inca in aceasta zona va recomand sa o faceti , eu am fost de multe ori si... ori de cate ori as merge , tot sunt vrajita de peisajul minunat . Imediat dupa baraj , se afla o poienita tocmai buna pentru un picnic , un gratar sau pur si simplu sa va relaxati putin pe iarba . Pot spune ca peisajul seamana cu cel de la Barajul Vidraru .....numai ca aici nu este asa de aglomerat si asa de multa mizerie .
Valea Doftanei este o zona pitoreasca plina de oameni primitori . Tot in aceasta zona ,se tine si Festivalul Cascavelei in septembrie........ unde aveti posibilitatea sa serviti diferite produse specific zonei si sa ascultati muzica populara si....chiar sa dansati daca vreti .

In zona barajului Paltinu si a lacului Paltinoasa exista numeroase posibilitati de agrement. Cheile Doftanei sunt la cativa kilometri de lac, ca si ruinele Bisericii Vechi din satul Traisteni sau rezervatia de brad natural Glodeasa, veche de peste 100 de ani.

Traseele montane marcate sunt cele catre Varful Cazacu, Muntii Baiului sau Pasul Predelus. Cei pasionati pot afla direct de la "sursa" numeroase retete stravechi, la una din sutele de stani traditionale ce se gasesc in zona.
Lacul Paltinoasa, dar si alte balti private din zona, reuneste pentru cunoscatori toate conditiile necesare realizarii unei partide de pescuit ideale asigurand satisfactia petrecerii unor zile de neuitat.
Zona este impanzita de pensiuni turistice, fie in apropierea barajului Paltinu, fie mai incolo, pe Valea Doftanei. Marea majoritate ofera cazare si masa, cu preparate traditionale gatite ca la carte.
Pentru a ajunge pe Valea Doftanei si la barajul Paltinu, trebuie sa urmezi indicatoarele rutiere din Campina iar de aici veti face stanga urmand indicatorul Valea Doftanei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu