luni, 27 septembrie 2010

ROMANIA - CHEIA ; MUNTELE ROSU


Daca doriti sa plecati la munte si....v-ati saturat de Valea prahovei , puteti merge pe Valea Teleajanului , mai exact in comuna Cheia .
Situata in judetul Prahova la distanta de 60 km de Ploiesti pe DN. Bucuresti - Brasov, pe raul Teleajen la poalele Muntilor Ciucas (Carpatii Orientali), la o altitudine de 871 m. Aici se pot practica cele mai variate forme de turism: drumetii montane, alpinism, sporturi de iarna, excursii in imprejurimi. Este unul din punctele de plecare in excursii spre Masivul Ciucas.

Statiunea Cheia se bucura de o priveliste deosebita si de un climat cu un aer puternic ozonat propice pentru tratarea diferitelor afectiuni. Statiunea Cheia se caracterizeaza prin presiune atmosferica relativ coborata, aer curat fara praf si alergeni, bogat in raze ultraviolete, ionizare atmosferica substantiala. Este un loc de odihna si recreere .
Daca sunteti amatori de drumetii de aici se poate urca la Cabana Muntele Rosu , va sfatuiesc sa va echipati cu multa rabdare daca vreti sa urcati cu masina ......daca nu , luati-va bocanci , rucsac si tot ce va trebuie pentru un traseu de cateva ore.
In Cheia mai puteti vizita si manastirea cu acelasi nume care se afla chiar in centrul comunei . Daca obositi si doriti sa mancati sau sa va odihiti cu siguranta veti avea unde , deoarece aici se afla foarte multe pensiuni cu sau fara restaurant la preturi bune. Tot in zona se afla si pensiunea lui Gainusa ....asa ca daca doriti sa-l cunoasteti poate o sa-l intalniti. Drumul pana acolo este foarte bun si nu asa de aglomerat ca Valea Prahovei .... cu siguranta veti fi incantati si de peisaj .
Puteti in drum spre Cheia sa va opriti si la Manastirea Ghighiu , este o manastire foarte frumoasa si recunoscuta ca o manastire plina de har , acolo se afla icoana Maicii Domnului Sirianca care savarseste in fiecare zi cate o minune Vantul rece matura campia si isi gaseste loc dincolo de portile grele ce par ca ajung pana la cer. In spatele zidurilor sfintei Manastiri Ghighiu te intampina un alt anotimp. Anotimpul credintei si al sperantei, implinirea dorintelor!

Un comentariu: