marți, 14 septembrie 2010

Solutii pentru unghii perfecte - Adevarat sau fals !


Daca vrei sa ai niste unghii frumoase, acestea au nevoie de ceva mai multa ingrijire decat un strat de oja. Afla care sunt miturile despre unghii, ce e adevarat si ce e fals si iti va fi mai usor sa intelegi ce se intampla cu manichiura ta.

Punctele albe de pe suprafata unghiei semnalizeaza o lipsa de calciu.
Fals! Punctele albe sunt, de fapt, mici celule de piele, celule din unghie care nu s-au dezvoltat in mod normal. Acestea pot fi determinate de o lovitura in matrita (baza) unghiei, asa ca singura cale de a evita aparitia acelor puncte albe este sa fim cat mai putin stangace si neatente.

Daca folosesti o pila din metal, va strica aspectul sanatos al unghiei.
Adevarat! Chiar daca pilele din metal nu dauneaza unghiei in intregime, acestea pot sfasia marginile. Poti folosi, in schimb, o banda fina din plastic. Cu toate acestea, nu oricine trebuie sa se fereasca de pila din metal. Unghiile moi nu vor tolera acest tratament dar cele tari, fara probleme, au nevoie uneori de un instrument mai dur pentru un bun rezultat.

Daca imi tin unghiile scurte, acestea vor creste mai sanatos.
Fals! Nu este foarte sigur ca daca iti tai constant unghiile, ele vor fi mai tari. Este adevarat, in schimb, ca daca mentii lungimea scurta a unghiei, acestea nu vor mai presa marginile si va fi mai putin probabil ca se vor exfolia. Vor da, deci, impresia ca sunt mai puternice. Cu cat iti rozi mai mult unghiile si cu cat le tai mai des, cu atat ele vor creste mai repede, rezultat al stimularii continue.

Daca folosesc oja constant, unghiile se vor ingalbeni
Adevarat si fals! Se va intampla doar daca nu aplici intai un strat de intaritor pentru unghii si daca folosesti lacuri ieftine, in culori inchise sau puternice, ca rosul sau portocaliul. Pigmentii puternici din oja pot, uneori, schimba culoarea unghiei. Un strat protector aplicat nu doar ca protejeaza unghia dar si asigura o baza adeziva perfecta, care face ca oja se reziste mai multa vreme.

Nu ar trebui sa imi tai niciodata cuticulele!
Adevarat! Cuticulele au un rol protector si, daca le tai, marginile se pot infecta. In schimb, cuticulele pot fi indepartate si impinse usor in spate, folosind un betisor din lemn de portocal.

Dieta e cauza unghiilor exfoliate!
Fals! Desi o dieta echilibrata ajuta intotdeauna, exfolierea este cauzata de alti factori, cum ar fi sa nu porti manusi cand afara e foarte rece, sa nu folosesti suficienta crema pentru maini si unghii. Unghiile exfoliate nu sunt neaparat slabe, ci, mai degraba, doar deshidratate. Daca suferi de aceasta problema, foloseste regulat uleiul pentru unghii si indeparteaza cu grija aria care se desprinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu