sâmbătă, 18 septembrie 2010

Zilele Bucurestiului - Cum vom petrece si unde !!!

De ieri Bucurestiul sarbatoreste in strada 551 de ani de atestare documentara prin diferite activitati , festivitati , care mai de care mai interesante si mai placute .

Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Verona, Centrul Istoric si Bulevadrul Unirii vor fi imbracate in straie de sarbatoare pentru aniversarea Capitalei.

Printre evenimentele care se vor desfasura in acest an se numara Noaptea alba a filmului romanesc, Rock Loves Chopin, Ziua Chitarelor, Festivalul Culturii Tailandeze, precum si concertul Neri Per Caso.

De asemenea, sambata are loc parada tramvaielor de epoca. Acestea vor pleca de la depoul Victoriei si vor defila pe traseul Stefan cel Mare, Mosilor, Sfantul Gheorghe si retur. Pe lacul Morii din sectorul 6 are loc un show aeronautic, iar primarul Andrei Chiliman a inaugurat in parcul Kiseleff primele trasee turistice pietonale din sectorul 1. In itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Taranului Roman, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa si Muzeul de Geologie.

Pe tot parcursul zilei, pe bulevardul Unirii au loc plimbari cu trasuri, o parada a costumelor de epoca, un targ de mestesugari, workshop-uri pentru copii. De asemenea, este amenajat si un spatiu gastronomic.

In cursul serii vor incepe concertele din Centrul Vechi. Dupa ce vineri seara au cantat Paula Seling, Nicola, Directia 5 si Iris, in aceasta seara vor urca pe scena Niste Baieti, Hara si Partizan pe strada Franceza si Rock Loves Chopin in Piata Constitutiei. Pe strada Carada va fi si un taraf.

Distractia va continua duminica tot in Piata Constitutiei, Centrul Istoric si Piata George Enescu, unde sunt programate, spectacole folclorice si ale minoriatilor nationale, dar si concerte Mircea Vintila si trupa Brambura, Horia Brenciu & Band, Nicola, Proconsul, Alex Velea si Voltaj.

Tot duminica va avea loc si "Parada elevilor bucuresteni", pe traseul Sala Palatului - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei - Bulevardul Unirii. Parada se va incheia in Piata Constitutiei, la ora 17:00.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti a anuntat si ea ca ofera bucurestenilor plimbari si traversari gratuite cu vaporasul pe lacul Herastrau, in zilele de 18 si 19 Septembrie 2010, intre orele 11.00-19.00.

Restrictii de circulatie pentru Zilele Bucurestiului

Pentru ca distractia sa nu fie intrerupta de masini, traficul este restrictionat in unele zone din Bucuresti. Traficul rutier va fi restrictionat pe o portiune din centrul Capitalei.

Astfel, Bulevardul Unirii se inchide, sambata, de la ora 6.00 pana a doua zi la ora 23.00, intre Piata Constitutiei si Bulevardul Regina Maria. Tot sambata, intre 22.00-23.00, se inchide Bulevardul Libertatii, pe ambele sensuri, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite.

In plus, duminica are loc "Parada Elevilor Bucuresteni", asa ca vor fi restrictii pe traseul Parcare Sala Palatului - Aleea Biserica Kretzulescu- Calea Victoriei ( benzile unu si doi) - Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei ( benzile unu si doi) - Bulevardul Unirii (banda unu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu