joi, 23 septembrie 2010

ROMANIA - MANASTIREA PASAREA SI CASA PUSTNICU


In plan spiritual, Mănăstirea Pasărea este sora geamană a Mânăstirii Cernica, nu doar pentru că au acelaşi sfânt ctitor, ci şi după tipicul Sfantului Sava, după care se conduc amândouă mânăstirile.

Manastirea se afla pe malul lacului Pasarea, pe malul celalalt al lacului se vede de la manastire complexul Pustnicu. Din curtea manastirii, exista o straduta in panta, pe dreapta, care coboara pana la malul lacului, unde se poate trece lacul pe un podet din metal catre Branesti.

Complexul Pustnicu, in padurea Pustnicu, are un restaurant si terasa pe malul lacului precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului. Este de altfel unul din putinele lacuri din vecinatatea capitalei amenajat pentru agrement.

Cum se ajunge acolo?
Din Bucuresti cu masina se merge pe vechiul drum spre mare (iesirea din Pantelimon) aprox. 20km. Pentru Manasirea Pasarea, exista un indicator la stanga. Pentru Pustnicu, se mai merge aprox 2-3km, se trece un pod in curba peste o cale ferata si dupa pod se intra pe breteluta de pe dreapta si se face stanga pe sub pod, pe un drum asfaltat care duce direct la popasul Pustnicu. Drumul se poate face si cu bicicleta, in aprox 2h.

Cu bicicleta se poate veni direct de la Cernica prin padure. Cu masina de la Cernica se merge pana la centura, se face dreapta pe centura, se iese de pe centura pe vechiul drum spre mare.

Restaurantul Casa Pustnicu arata foarte elegant si se mananca foarte bine .

Un comentariu:

  1. textele tale sunt extrem de drumetiste si aproape de GPS, dar visele si descoperirile nu te lasa sa te opresti doar la un punct pe harta, ci te obliga sa mergi inainte, mai departe...

    RăspundețiȘtergere