duminică, 19 septembrie 2010

Sa descoperim sau... sa redescoperim locuri minunate din tara noastra ! CANIONUL 7 SCARI






Nu-i asa ca v-ati plictisit de Valea Prahovei? Eu una cam da… Ok, stiu ca e aproape de Bucuresti, dar la un moment dat cand ajungi sa stii Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal pe de rost, atunci probabil e momentul sa incerci altceva. Si in orice caz, Sapte Scari e la o aruncatura de bat de Predeal, asa ca nu faci o mie de kilometri in plus ca sa vezi altceva.

Ok, dar ce e Sapte Scari? Nu e un simplu canion, ci un canion care se parcurge urcand niste scari din fier, care majoritatea sunt proptite cu o oarecare inclinatie, pentru a facilita urcarea, dar una dintre ele, cea mai lunga, este verticala. E de prisos sa va povestesc cat de faine sunt cheile, cascadele, de fapt intreg peisajul din mijlocul padurii, asa ca sper ca ma veti crede pe cuvant si veti merge sa vedeti pe viu.
Se ajunge foarte usor ,dupa ce se trece de Predeal si de localitatea Timisu de Jos (venind dinspre Bucuresti), dupa o benzinarie se face dreapta, acolo unde apare indicatorul pentru Dambu Morii.
Traseul porneste de la altitudinea de ~ 680 m si ajunge pe la ~ 980 m, deci o diferenta de nivel in jur de 300 m. Dar nici nu trebuie sa va speriati ca se urca pieptis, ca nu e chiar asa.
Cu siguranta veti fi incantati de tot ceea ce o sa vedeti si....inca ceva , sa nu uit , nu veniti ca la oras in adidasi si pantofi .......scarile sunt umede si terenul putin accidentat ....dupa cum am spus urcam si coboram ceva , asa ca nu uitati de bocanci !!!
Drum bun si va astept cu impresiile de dupa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu