sâmbătă, 27 martie 2010

10 LUCRURI BINE DE STIUT DESPRE STIL SI VESTIMENTATIE

1.Machiajul de zi trebuie sa accentueze trasaturile chipului si sa ascunda micile defecte, dar nu trebuie sa fie extravagant sau prea stralucitor. Orice machiaj reusit, de zi sau de seara, scoate in evidenta ori buzele, ori ochii, niciodata ambele, ne invata site-ul www.lectiadestil.ro.

2. Tinuta femeii evolueaza odata cu varsta. Daca la 20 de ani femeile pot purta orice lungime de fusta, orice accesorii sau pantofi, la 30 de ani deja se cere o tinuta mai sofisticata. La 40 de ani costumele elegante si clasice incep sa domine garderoba, iar la 50 de ani alegerile hainelor ar trebui sa fie dictate de calitate. Acum croiala si culorile au o importanta covarsitoare, sta scris pe www.stylediary.ro.

3. Negrul nu merge cu orice. Dimpotriva, el poate fi purtat doar cu cateva nuante neutre (alb, nisipiu, gri), iar celelalte culori sunt puse mai bine in valoare de alte nuante non-neutre. In plus, pantofii nu trebuie asortati neaparat cu geanta.

4. Croiala, materialul si lungimea pantalonilor sunt foarte importante, intrucat ceea ce purtam in jumatatea inferioara a corpului dicteaza structura de baza a intregii noastre tinute, indica acelasi site.

5. Baza garderobei ar trebui sa fie compusa din cateva piese de calitate, cu croieli simple, care sa poata fi purtate ani la randul, indiferent de tendinte..“Tot ce are nevoie o femeie pentru a fi cocheta este un trench, doua costume, o pereche de pantaloni si un pulover de casmir”, spunea Hubert de Givenchy.

6. Gasirea stilului vestimentar propriu reprezinta o calatorie in interiorul fiintei, o descoperire a sinelui, dincolo de tendinte, moda sau sfaturi. Aceast calatorie este dificila si de durata.

7. Femeile cu cateva kilograme in plus ar trebuie sa evite purtarea curelelor, deoarece acesteaatrag si mai mult atentia asupra taliei, o zona adesea problematica. Ele trebuie sa se axeze in schimb pe pantaloni drepti sau evazati, daca soldurile sunt mai mari si pe pantofi cu toc. De asemenea, ele nu sunt avatajate de hainele prea largi sau de bluze cu pliuri sau volane, sfatuieste www.mayra.ro.

8. Persoanelor scunde le este recomandat sa poarte decolteuri in V sau dungi verticale, care alungesc corpul. In plus, sunt indicati pantalonii cu talie inalta, care nu acopera in intregime pantofii. Rochiile trebuie sa fie mai sus de genunchi, iar accesoriile nu trebuie sa fie prea mari.

9. Femeile cu sani mici sunt avantajate de bluze stranse pe corp, de decolteuri in v, de topu-urile cu pliuri in zona pieptului sau de purtarea bluzelor suprapuse. Cele cu sani mari, pe de alta parte, ar trebui sa se concentreze pe bluzele cu anchior la baza gatului sau cu decolteu barcuta. Pantalonii sau fustele trebuie sa aiba croieli si modele deosebite, ca sa atraga atentia in partea de jos a corpului. Ele trebuie sa evite dungile, bluzele pe gat, medalioanele care ajung pana in decolteu, imprimeurile mari, recomanda acelasi site.

10. Esarfa este o piesa vestimentara care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba, incat confera eleganta, feminitate si delicatete. Ea poate fi purtata intr-o varietate de moduri si poate da un plus de stil unei tinute obisnuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu