miercuri, 17 martie 2010

TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ELIMINAREA CELULITEI

Tratament naturist cu creţuşcă
a) infuzie din două linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă o cană (250 ml) cu apa clocotită; se lasă acoperită 20 de minute, se strecoară şi se aplică comprese pe locul unde există celulită;
b) decoct din 200 g plantă uscată şi mărunţită la trei litri de apă; se fierb acoperite 20 de minute şi se lasă puţin la răcit. Apoi se strecoară şi se adaugă apei de baie din cadă. Baia durează 15-20 de minute şi se masează sub apa locurile unde s-a instalat celulită;
c) decoct din 20-60 g rădăcină marunfita la o cană (250 ml); se fierb 15-20 de minute; se strecoară ; se aplică comprese pe locurile afectate de celulită ;
d) infuzie din 5-10 g plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 100 ml apă clocotită; se lasă acoperită 20 de minute ; se beau cinci-şase linguri pe zi.

Tratament naturist cu iederă. Cataplasmă, din fierberea frunzelor proaspete tocate mărunt în făină de în la care se adaugă apa. Fierberea durează 20-25 de minute şi se lasă la răcit până la călduţ. Pastă obţinută se aplică caldă pe locul unde se află celulită.
Tratament naturist cu vită de vie. Infuzie din frunze peste care se pun doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită 20-25 de minute. Infuzia se strecoară şi se spală locul afectat de celulită. Se aplică comprese calde timp de 20 de minute, apoi se ridică şi se pun frunzele opărite, care se ţin tot 20 de minute.

Masaj cu zahăr şi ulei. Într-un bol, amestecaţi ulei special pentru bebeluşi şi zahăr (proporţia este aproximativ 3 părţi ulei cu o parte zahăr-în cantităţi mici, pentru ca de fiecare dată trebuie să prepari din nou amestecul). Înainte de fiecare dus, masaţi-vă cu acest produs pe zonele afectate. Zahărul va acţiona ca exfoliant, în timp ce textura uleiului va lăsa pielea fină şi mătăsoasă.
Masaj cu ulei de museţel. Planta are proprietăţi antiinflamatorii, curative, de activare a circulaţiei sanguine şi ajută la eliminarea toxinelor din epidermă. În urma aplicării unui tratament cu museţel, pielea devine mai fermă şi netedă, iar celulita dispare. Se prepară o tinctura de museţel din 40 g flori macerate timp de 6-8 ore în patru linguri de alcool. Se împarte maceratul în două părţi egale. O parte se depozitează într-o sticluţă închisă la culoare, iar în cealaltă se adaugă 100 ml ulei de măsline. Preparatul se fierbe timp de două-trei ore, apoi se filtrează prin presare şi se depozitează într-o sticlă de culoare închisă. Zonele afectate de celulită se masează cu ulei de museţel amestecat cu tinctură (20 ml tinctură la 60 ml ulei de museţel), timp de 15-20 minute în fiecare seară.

Cafeaua. Se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă care este la fel de eficientă ca oricare altă loţiune din comerţ. Acest amestec trebuie să fie masat pe zonele corpului afectate de celulită, apoi îndepărtat prin clătire.
Ulei de masaj din: ulei de măsline, suc de lămâie şi grapefruit. Pentru a-l prepara aveţi nevoie de: 8 linguri ulei de măsline, 20 picături de suc de lămâie, 2 linguri suc de grapefruit
Infuzie de păpădie. Se va bea zilnic o cană cu infuzie de păpădie. Se pun 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă o felie de lămâie şi se bea infuzia neindulcita.
Salata anti-celulitică. Se aleg doi pumni de frunze tinere de păpădie, înainte ca planta să înflorească, se spală bine sub jet de apă rece, se rup dacă sunt prea mari, se aşează în salatieră, iar în momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie, puţină apă rece şi sare. Frunzele de păpădie se pot combina cu frunze de măcriş, ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
Eliminarea toxinelor. Pentru eliminarea toxinelor: beţi zilnic 1 cană de ceai de şoc şi o de ceai verde antiadipos; beţi zilnic sucul proaspăt de la o lămâie.

4 comentarii:

  1. Salut,
    Sunt de la blogurile DESPRE DRAGOSTE si A FI MAMA
    De curand am gasit blogul tau, blog pe care-l consider foarte interesant si vreau sa-l recomand vizitatorilor mei. Asa ca am pus un link pe pagina special creata pentru linkuri.
    Adresele sunt: http://despredragoste2009.blogspot.com/
    http://afimama.blogspot.com/
    Am trecut blogul tau la sectiunea SCHIMB DE LINKURI
    As aprecia daca ai insera un link catre blogul meu in pagina ta de linkuri.
    Iti multumesc,
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Urmarecs cu mare placere acest blog

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur sa aud ca va place si ca va pot fi de folos cu informatii despre ceea ce ne-ar interesa pe noi femeile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vreti sa aveti o greutate normala, o sanatate foarte buna, consumati si voi produse pentru sanatate pe baza de aloe vera de la Forever Living Products.

    Cautati pe net, informati-va, uitati-va pe youtube, tineti la sanatatea voastra!

    Alex
    http://vreau-sanatate.com

    RăspundețiȘtergere