vineri, 5 martie 2010

Alte evenimente de 8 Martie

Ziua Femeii, sărbătorită în toată lumea pe 8 martie, este marcată anul acesta în Capitală prin târguri, expoziţii, concerte şi petreceri speciale pentru doamne şi domnişoare.

În sectorul 1 sunt deschise, de vineri până duminică, trei târguri unde bucureştenii pot găsi mobilă, carte veche, decoraţiuni, produse tradiţionale, obiecte confecţionate manual şi cadouri inedite. În alveola dreaptă de pe Şoseaua Kiseleff, în apropierea Muzeului Ţăranului Român, 20 de comercianţi vor expune în cadrul târgului de antichităţi obiecte vechi, insigne, timbre, piese de mobilier, icoane şi cărţi vechi sau accesorii din argint.

Pe trotuarul din faţa parcului Kiseleff va fi deschis un târg de cadouri, unde persoanele care caută un cadou pot alege bijuterii, cosmetice, cadouri handmade, obiecte unicat din lut ars sau figurine din turtă dulce. În Piaţa Gemeni va fi deschis un târg de produse tradiţionale, unde peste 30 de producători vor scoate la vânzare brânzeturi, preparate din carne, pastramă, cârnaţi, pâine tradiţională, magiun, sirpouri naturale şi palincă.

La Muzeul Naţional de Geologie va fi deschis, până duminică, Târgul de Mărţişor, unde vizitatorii pot găsi bijuterii din cuarţ roz, ametist sau fluorină, brelocuri, cercei, medalioane şi presspapier-uri din răşină acrilică. Piesa de rezistenţă a târgului este, potrivit organizatorilor, un craniu de jasp de cinci kilograme, care valorează 1.500 de lei.

Târgul de cadouri "I Love Handmade" va fi deschis sâmbătă şi duminică la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu), unde realizatorii vor aduce accesorii colorate, realizate din materiale diverse, gentuţe chic, articole vestimentare, dar şi prăjituri.

Ziua Femeii va fi sărbătorită şi la Muzeul Naţional Cotroceni, prin expoziţia "Jurnal de modă...moda feminină la 1900", care va trece în revistă stilurilor vestimentare pentru sexul frumos, de la sfârşitul secolului XIX-lea şi începutul secolului XX.

În sectorul 2 al Capitalei, edilii au organizat un veritabil maraton de petreceri dedicate femeilor. La Clubul Înţelepţilor din sector, pe 8 martie, doamnele de vârsta a treia se vor întâlni pentru a asculta muzică şi pentru a dansa, dar şi pentru a degusta preparate dulci. Mai multe şcoli din sectorul 2 vor organiza programe artistice dedicate mamelor, iar Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională va oferi iubitoarelor de muzică clasică un concert cu recitaluri de pian, flaut, vioară şi violoncel.

Duminică, 7 martie, în premieră pentru Capitală, peste 4.100 de copii vor cânta în acelaşi timp, în Parcul Crângaşi, piesa "Clopoţei de ziua mamei", în cadrul evenimentului "Cântec de ziua mamei", organizat de edilii sectorului 6.

Trupa Iris dedică doamnelor şi domnişoarelor concertul "Cuvinte de iubire", care va avea loc luni, la Teatrul Naţional. Biletele au preţuri cuprinse între 100 şi 200 de lei.

La Casa Radio din Capitală va avea loc, pe 8 martie, concertul grupului masculin de accapella Neri Per Caso, care interpretează de la arii de operă la soundtrack-uri de desene animate, înlocuind orice instrument cu vocea. Biletele au preţuri cuprinse între 40 şi 120 de lei.

Cluburile bucureştene se întrec, luni, în petreceri speciale, cu gratuităţi pentru reprezentantele sexului frumos şi spectacole de striptease masculin.În Green Hours va f organizat un concert special Mara&Zum, în Club Expirat Zoia Alecu va oferi un cadou muzical, în Club Tribute va cânta Horia Brenciu, iar la Hard Rock Cafe este organizată "Women's Day - DJ party", unde doamnele şi domnişoarele vor primi câte un cocktail din partea casei.

În clubul Bamboo va fi organizat spectacolul "Tony Valentine's Girls Night Out", cu foşti membrii ai trupei de striptease masculin Chippendales, iar în clubul Maya reprezentantele sexului frumos vor avea parte de striptease masculin şi surprize din partea casei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu