sâmbătă, 27 martie 2010

STOP VIOLENTEI DOMESTICE !!!

Campanie impotriva violentei domestice, banata pe motiv de violenta excesiva! Oare chiar toata lumea a luat-o razna? Pai scopul unei campanii este de a arata celor ce nu stiu, sau aleg sa ignore evidentele, ce se intampla cu femeile abuzate fizic, oameni buni! Din cauza acestei “violente excesive” unele chiar si mor!
2 femei mor in fiecare saptamana in Marea Britanie din cauza ranilor provocate de violenta domestica. In Romania, pană la sfarsitul lui 2000, in legislatia romaneasca nici macar nu exista vreo referire la violenta domestica. Macar acum exista pedepse cuprinse intre 6 luni si un an. Insa nici o cifra nu spune inca, nici macar astazi, cate femei mor din cauza violentei conjugale.

Marea Britanie a lansat o campanie nationala pentru constientizarea faptului ca violenta domestica exista; aceasta se centreaza pe un film de scurt metraj, regizat de castigatorul premiului BAFTA, Joe Wright si avand-o ca si actrita in rol principal pe mult-premiata Keira Knightley.

Dar (ei da exista si un dar, si iata ca li se intampla chiar si celor mai buni), campania a fost momentan retrasa de pe tv din cauza duritatii mesajului. Se asteapta ca scenele in care Keira incaseaza cateva picioare pe unde se nimereste (gura, stomac, fata) in timp ce se afla la pamant sa fie scoase. Dar cum ramane cu scopul campaniei de a arata exact ce li se intampla femeilor, acolo unde ar trebui sa se simta cel mai in siguranta, adica in propriul camin?!




Daca va aflati in aceasta situatie , voi , sau prietenele voastre, nu acceptati si luati atitudine. Exista legi si pedepse pentru acesti barbati animalici ,,preistorici,,. Trebuie sa fim respectate pentru ceea ce suntem si ceea ce facem

Un comentariu:

  1. Violenta domestica trebuie oprita de la radacina. Si din pacate, radacina apartine femeilor. Pentru ca ele aleg (instinctiv) barbatii duri, barbatii care nu le pasa de loc de ele, pentru care femeia este doar un obiect. Nu degeaba se spune "Nice guys finish last".
    Am observat din propria experienta ca fetele/femeile ZIC ca doresc barbati de treaba, babati care sa le inteleaga, sa le asculte, sa le iubeasca, DAR in momentul cand aleg, aleg tocmai pe barbatul mai plin de el si pentru care ea nu inseamna nimic.
    Te rog citeste articolul acesta:
    http://www.craigslist.org/about/best/lax/483318927.html
    si spune despre el pe blog.
    Doar facandu-le pe femei sa constientizeze ca alegerea bazata pe instinct este gresita, vei preveni violenta in familie. Daca chiar doresti sa rezolvi o problema, mai bine previi decat sa o tratezi.

    Am fost dragut, am iubit sincer, am iubit mult si datorita acestor lucruri am ajuns singur. Nu imi ramane decat, ajutat de alcool, sa ma transform in acel porc si magar dorit de femei.

    RăspundețiȘtergere