luni, 22 martie 2010

CUM SA ASCUNDEM CEARCANELE

Stresul şi poluarea duc la o îmbătrânire prematură a pielii şi favorizează apariţia cearcănelor. Indiferent de soluţiile adoptate, naturale sau cosmetice, de cearcăne nu se scapă definitiv. În niciun caz nu încerca să le ascunzi sub machiaj în tonuri închise.
Primul pas în acoperirea cearcănelor este aplicarea, în zona afectată, a unei creme hidratante. Dacă cearcănele nu sunt prea colorate atunci este suficient să aplici fondul de ten obişnuit. Dacă după aplicare consideri că zona din jurul ochilor nu este suficient uniformizată, atunci adaugă deasupra fondului de ten un iluminator cu o jumătate de ton sau un ton mai deschis.
Pentru pungile de sub ochi, partea proeminentă se acoperă cu un anticearcăn cu o jumătate de ton mai închis decât fondul de ten, sau se aplică un anticearcăn deschis la culoare sub pungă, având efect de a estompa optic diferenţa de nivel.
Dacă ai cearcăne adâncite foloseşte mai întâi un anticearcăn cu putere mare de acoperire cu un ton mai deschis decât fondul de ten. Pe deasupra aplică fondul de ten. Anticearcănul se aplică în strat subţire pentru a evita efectul de ochelari de cal.
Pentru cearcănele intens colorate poţi folosi un anticearcăn sau corector colorat. Cel verde estompează zonele roşiatice, violetul estompează zonele cu tentă gri, anticearcănul portocaliu estompează zonele albăstrui, rozul estompează zonele cu tentă olive iar cel corector galben are grijă de zonele cu tentă maronie.

Cum se aplică:
Anticearcanul se aplică în puncte mici, sub ochi, chiar pe cearcăne pentru a le masa, pe pleoape, dacă ochii sunt întunecaţi, cu ajutorul pensulei sau cu aplicatorul. Au apărut şi iluminatorii care acoperă mai puţin decât anticearcănul dar dau pete de lumină pentru a sculpta mai bine faţa. Cele mai bune anticearcăne sunt cele sub formă de baton, deoarece au o mai bună putere de acoperire.

Tratamente naturiste
O altă metodă pentru combaterea cearcănelor sunt măştile din cartofi, castraveţi reci şi chiar miere de albine. Se recomandă a se aplica pe piele curată şi mai ales seara. Mai poţi aplica zilnic, seara sau dimineaţa, comprese călduţe cu pliculeţe de ceai verde, flori de tei, masaj cu degetele muiate în ulei de măsline de la interior spre exterior.

Sfaturi!
* Batoanele şi cremele anticearcăn se aplică întotdeauna de la capătul ochiului spre nas;
* Cearcănele nu trebuie acoperite de tot pentru a păstra o tentă naturală;
* Masajul facial atenuează cearcănele.

Un comentariu:

  1. Sa o spun direct :)) , mie nici un corector nu mi sa parut eficient sau sa dureze . Si cand zic " dureze " ma refer sa reziste soro de la aplicare inca 6 -8 ore macar .
    Asa ca am dat naibi toate corectoarele care au ramas pe jumatate folosite si mi'am luat un fard seventeen si o pensula blender , stiu ca ma tine 3 luni fardul , dureaza de dimineata pana seara si costa doar 19 lei . :)

    RăspundețiȘtergere