luni, 29 martie 2010

DIETA CU MERE

Dieta cu mere nu este una dintre cele mai usoare. Pentru ca meniul tau zilnic va fi alcatuit in mare parte numai din mere. Ceea ce este, de ce sa nu recunoastem, un lucru deloc la indemana oricui. Sunt persoane care, oricat de motivate ar fi, nu pot consuma fructe intr-o cantitate prea mare. Pentru acele persoane care pot face loc fructelor in alimentatia catorva zile, le propun dieta de astazi. Ea are meritul nu doar de a te ajuta sa scapi de cateva kilograme, dar si de a-ti detoxifia organismul.

In principiu, poti urma aceasta dieta 5 zile. Dupa aceasta perioada, o poti continua cu aceleasi indicatii ca in primele zile.


Dieta cu mere are meritul nu doar de a te ajuta sa scapi de cateva kilograme, dar si de a-ti detoxifia organismul.

In prima zi a dietei vei consuma doar mere. La micul dejun, la pranz cat si la cina. Bineinteles ca apa nu trebuie sa fie uitata. Minim 2 litri pe zi.

A doua zi a dietei va fi putin mai usoara. Pentru ca la pranz, in loc de mere, vei manca o salata verde cu branza degresata, salata stropita cu putin ulei de masline si otet sau lamaie. In rest, micul dejun si cina vor fi identice cu prima zi. Doi litri de apa - obligatoriu.

Ziua trei de dieta va incepe cu o felie de sunca adaugata la o felie paine integrala. Marul, bineinteles, va completa micul dejun. Pranzul va consta intr-o salata gustoasa de laptuci, morcovi (si optional ceapa). Seara, deja te-ai obisnuit, mere.

Ziua a patra putem spune ca este o mica surpriza, pentru ca vei manca doar un mar. Dimineata, la micul dejun, vei servi pe langa mar felia de sunca cu paine integrala, la pranz te invit la o salata de ton si legume fierte. Vei folosi lamaia si uleiul de masline. La cina, vom avea cereale cu lapte degresat.

Ziua a cincea si ultima incepe cu un ou pe care il poti servi cu o felie de paine si, bineinteles, marul. Continua la pranz cu o portie de carne pregatita la abur sau gratar (peste sau pui) servita cu o salata de legume. Inlocuieste otetul cu lamaia. Iar uleiul, nu uita, trebuie sa fie de masline. Ziua se va incheia cu mere.

Daca dupa cele cinci zile de dieta vei dori (si putea) sa continui acest regim, o poti face reluand cele prezentate incepand cu ziua 1. Dieta nu trebuie, insa, sa dureze mai mult de 2 saptamani.

Daca aceasta dieta ti se pare dificila, incearca o alta varianta a ei: timp de trei zile consecutiv, consuma doar mere sub forma de compot preparat cu foarte putin zahar.

Merele sunt un adevarat medicament in cazul afectiunilor de intestin si ficat, boli cardio-vasculare, diabet zaharat, astm bronsic. Merele reduc colesterolul, protejeaza oasele, pancreasul si plamanii, sunt indicate in osteoporoza. Un mar consumat seara, inainte de culcare, iti va asigura un somn odihnitor si linistit. Vitaminele pe care le contine: A, B, C si magneziul fac din mar o adevarata 'bomba de sanatate'. Sa mai amintim ca merele consumate zilnic previn cancerul la san.

O dieta cu mere va fi, deci, binevenita.

La final de articol, nu uita. Pentru a slabi sanatos: supraveghere medicala, dieta, 2 l de apa zilnic, sport si multa perseverenta!

de Anca Tarin
www.121.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu