sâmbătă, 6 martie 2010

MACINICI MOLDOVENESTI

Ingrediente:

600 g faina,
25g drojdie,
8 linguri zahar,
200ml lapte,
2 oua,
70 gr unt topit,
coaja de la o lamaie,
un praf de sare,


Pentru sirop
200 ml apa
100 g zahar
un plic zahar vanila

Pentru uns
200 gr miere
10 linguri nuca macinata

Mod de preparare:

Pregatim maiaua din drojdie, 2 linugri zahar , putin lapte caldut si putina faina. O lasam la crescut 20 de minute , la clad.
In faina cernuta adaugam maiaua , ouale batute cu restul de zahar , laptele caldut ramas, sarea si coaja de lamaie . Framantam aluatul 10-15 minute adaugand untul topit.
Presaram aluatul cu putina faina, il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca la cald. Dupa 30 de minute, impartam aluatul in bucati. Formam suluri groase de 1,5 cm , le impletim in forma cifrei 8.
Ii asezam in tava si ii mai lasam la crescut 20 de minute.
Intre timp incalzim cuptorul la foc mijlociu. Coacem mucenicii timp de 20-25 minute.
Cand s-au rument , ii scoatem din cuptor si ii insiropambine bine ( eu am folosit pensula ) cu siropul facut din apa si zahar , apoi ii ungem cu miere si preseram nuca.

POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu