duminică, 4 iulie 2010

ACTIONEAZA SI GANDESTE POZITIV SI VEI AVEA ENERGIE



Cateodata avem sentimentul ca o sarcina este prea dificila pentru noi, iar gandul acesta ne va impiedica sa o indeplinim. Atunci cand ne imaginam ca sarcina este insurmontabila, raspunsul imediat va fi o energie insuficienta pentru a o indeplini.

Dar natura a proiectat totul in mod diferit. Din momentul in care incepem sa actionam, energia necesara va veni in mod automat. Aceasta nu este doar o fraza ipotetica, ci poate fi experimentata in viata noastra de zi cu zi.

Mintea noastra constienta este lacasul tuturor gandurilor noastre, iar actiunea deriva din ele. Atunci cand incepem sa actionam asupra gandurilor noastre, energia necesara este furnizata mintii constiente prin intermediul mintii subconstiente.

Energia din mintea subconstienta este nelimitata, iar mintea constienta poate oricand sa-si extraga de acolo energia de care are nevoie. Dar acest lucru se poate petrece doar atunci cand incepem sa actionam.

Anumite incidente din vietile oamenilor mari ai acestei planete sunt elocvente.

Thomas Alva Edison era cunoscut pentru munca grea si pentru perseverenta sa neobosita. Pe parcursul intregii sale vieti, ce a durat mai mult de opt decenii, Edison nu a fost niciodata inactiv.

In fiecare zi isi petrecea cateva ore in laborator, realizand cate un experiment sau lucrand asupra vreunui mecanism pe care l-a inventat.

De unde avea Edison energie pentru a realiza mai mult de 3000 de inventii?

Insusi Edison a raspuns la aceasta intrebare incuietoare.

El a intrat in istorie cu afirmatia ca el isi ia energia necesara din spatiu. Ce a vrut sa spuna Edison? Psihologii moderni si filozofii antici au explicat acest lucru. Mintea subconstienta este conexiunea dintre mintea constienta si mintea universala. Energia cosmica, ce umple intregul univers, este denumita minte universala.

Cand mintea constienta are nevoie de o anumita cantitate de energie, aceasta va fi furnizata de catre mintea subconstienta care o preia de la mintea universala. Cum mintea universala este o sursa inepuizabila de energie, noi putem obtine intotdeauna energia dorita, prin intermediul mintii subconstiente.

Caile mintii subconstiente sunt misterioase. Nu numai ca ne ofera energia necesara pentru actiune, dar ne ofera si ideile potrivite pentru a ne atinge scopul. Potrivit unei anumite teorii, toate ideile plutesc in spatiu si, atunci cand ne acordam mintea la lungimea de unda corespunzatoare, primim ideea respectiva din spatiu. Edison a spus: "Ideile vin din spatiu". Poate parea uluitor si dificil de crezut, dar este adevarat. Ideile vin din spatiu.

Aceasta nu a fost doar experienta lui Edison, ci si a unui alt mare om de stiinta, Albert Einstein. Intrebat fiind cum a ajuns la teoria relativitatii, el a spus: "M-am gandit indelung la problema si dintr-odata, mintea a facut un salt si am descoperit teoria." In ce a constat acel salt? Nu a fost altceva decat cuplarea mintii subconstiente la mintea universala, de unde a extras adevarul respectiv. Atunci cand mintea este concentrata puternic si focalizata, ea se uneste cu mintea universala si descopera adevarul.

Geniul este 99% transpiratie si 1% inspiratie

Care este aplicatia practica a acestui fenomen natural in viata noastra? In loc sa ne ingrijoram de unde ne-am putea lua energia necesara pentru a ne indeplini cu succes scopul, tot ce trebuie sa facem este sa incepem sa actionam cu incredere si, pe masura ce vom actiona, energia va apare.

Odata ce ne-am fixat un scop si suntem hotarati, mintea subconstienta va prelua responsabilitatea de a ne furniza ideile folositoare si de a ne crea conditii favorabile. Din pacate, multi dintre noi nu iau in calcul acest factor important: Legea Naturii opereaza in sistemul minte-corp pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor si pentru atingerea scopurilor noastre.

Increderea in propriul nostru potential si propria capacitate de actiune ne va ajuta sa ne extragem energia si ideile necesare. Creierul nu este doar un mecanism care controleaza functionarea si activitatile corpului fizic, ci este si un depozit imens de energie si o comoara de idei, care vor veni in ajutorul nostru ori de cate ori avem nevoie.

Citind despre vietile marilor oameni de succes, descoperim la toti o trasatura comuna. Inca din copilaria lor, erau foarte statornici si insistenti in ceea ce doreau si tot ce faceau era directionat catre telul propus. Ei au dezvoltat o atitudine incapatanata si erau pregatiti sa munceasca din greu pentru a depasi toate dificultatile pe care le intampinau. Pareau ca poseda o energie nelimitata.

Este elocventa in acest sens definitia geniului data de Edison. Dupa cum spune el, "geniul este 99% transpiratie si 1% inspiratie". Robert Louis Stevenson, marele autor englez spunea: "Geniul nu este altceva decat capacitatea infinita a omului de a face eforturi."

Aceste doua declaratii demonstreaza ca munca asidua este cea care face dintr-un om un geniu. Munca asidua este calea cea mai sigura catre succes si mintea subconstienta este intotdeauna pregatita sa furnizeze energia necesara pentru oricat efort este necesar sa depunem.

Oricine vrea sa aiba succes in viata si sa realizeze lucruri marete, trebuie sa dezvolte disponibilitatea de a munci din greu. Obtinerea energiei necesare nu reprezinta o problema.

Din momentul in care incepem sa actionam, vom obtine si energia. Stiti cum functioneaza un dinam. Bobina dinamului este plasata intr-un camp magnetic si cand bobina se roteste, se produce curent. Noi traim cu totii intr-un camp magnetic universal si din momentul in care incepem sa actionam, energia vine in mod automat.

Prin activarea creierului, putem face ca energia universala sa curga prin trupurile noastre. Atat timp cat bobina dinamului ramane statica, desi se afla in campul magnetic, nu este generata nicio energie.

Deci, atat timp cat suntem inactivi, nu putem beneficia de energia universala, chiar daca traim in ea. Daca incepem sa actionam vom obtine si energia necesara. Este o lege naturala simpla care opereaza in sistemul universal. Odata ce intelegem acest adevar stiintific, nu vom mai fi descurajati de tot felul de indoieli, ci vom avea energie pentru scopurile pe care ni le-am propus.

Fragment din cartea Dezvolta-ti increderea in sine si vei atinge succesul scrisa de P.C. Ganesan si aparuta la Editura Deceneu.


sursa: www.edituradeceneu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu