sâmbătă, 3 iulie 2010

CE NU STIM DESPRE APA

Beneficiile apei ca parte a vietii noastre sunt de necontestat. O folosim sa ne preparam hrana, sa o bem sau sa ne spalam. Insa ceea ce nu stiu multi este faptul ca apa joaca un rol important in tratarea acneei vulgare.

In timpul unei zile normale, majoritatea oamenilor pierd in jur de 2 litri de apa pe zi prin transpiratie, respiratie si prin eliminarea rezidurilor. Insa daca ne gandim la o zi torida in care mai suntem si solicitati fizic, cantitatea de fluid pierduta creste semnificativ. Apa este critica pentru a mentine celulele corpului sanatoase, mai ales cele de la nivelul pielii - care sunt cele mai expuse agentilor de mediu externi - si poate reduce efectul eruptiilor acneice.

Cand celulele sunt lipsite de apa, se deshidrateaza. Celulele deshidratate nu functioneaza normal si nu mai reusesc sa se refaca, sa se vindece sau sa inlature reziduurile eficient.

Din pacate, majoritatea oamenilor nu stiu ca se deshidrateaza singuri, sau cred ca isi completeaza necesarul de apa prin cafea, alcool sau bauturi racoritoare. Insa cofeina, alcoolul si zaharul din bauturile racoritoare de fapt contribuie la procesul de deshidratare si, in plus, introduc toxine in corp.

Daca insa apa consumata nu este pura si contine minerale si toxine, aceste substante nedorite vor fi transportate la nivel celular si contribuie la imposibilitatea celulelor de a mai functiona normal, provocand, printre altele si acneea.

Consumand destula apa pura pentru a completa ceea ce corpul a consumat poate cu succes sa intensifice capacitatea celulelor de a functiona asa cum trebuie si, ca urmare sa reduca aparitia acneei. Este indicat sa bem zilnic minim 6-8 pahare mari de apa pura.

Daca apa de la chiuveta are o calitate indoielnica, apa imbuteliata sau un dispozitiv de purificare a apei pot fi solutii. Apa nu trebuie sa aiba miros sau gust. Asadar, daca apa pe care o consumati are vreun gust, sau daca lasa vreun gust in gura dupa ce o beti, este primul semnal ca nu este pura.

Curatarea temeinica cu apa poate reduce sau elimina acneea. Sapunurile si lotiunile de curatare pe care le folosim au continut ridicat de substante alcaline, care pot distruge echilibrul celular (acelasi efect disturbator il are si apa dura).

Ca un tratament impotriva acneei, curatarea fetei cu o solutie din apa pura si sare ajuta la indepartarea excesului de grasime si a impuritatilor fara a usca tenul. Folosirea produselor cosmetice care usuca tenul excesiv, determina organismul sa rapunda prin secretarea unui exces de grasime care duce la inchiderea porilor si, deci, la aparitia acneei.

Solutie sigura, ieftina si la indemana oricui, apa nu trebuie neglijata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu