joi, 1 iulie 2010

CATEVA INFORMATII DESPRE TIPURILE DE VOPSEA SI CE AVEM DE FACUT ATUNCI CAND NE VOPSIM

Tipurile de vopsea de par

Temporara - culoarea rezista de la o samponare la alta si se depoziteaza la exteriorul firului de par
Semi – Temporara - culoarea rezista la 4-6 samponari. De obicei nu contine amoniac si nu se foloseste un activator.
Demi Permanenta - culoarea contine foarte putin amoniac sau chiar deloc si se foloseste un activator slab pe baza de peroxid (sub 10 vol.); culoarea rezista cam 6 saptamani si revine usor la nuanta naturala.
Semi – Permanenta - culoarea contine o doza de amoniac si se foloseste un oxidant de 10 pana la 20 vol.
Permanenta - formule de culoare care schimba nuanta naturala a parului. Necesita revopsire odata cu cresterea la radacina a parului natural dupa 4 pana la 6 saptamani.

Cum functioneaza? Inainte ca vopseaua permanenta sa se depoziteze in firul de par, cuticula sau stratul exterior trebuie sa se deschida. Formula insolubila intra in reactie cu cortexul sau stratul mediu. Culoarea este disponibila intr-o varietate de forme: crema, gel sau tuburi, sampon. Acestea nu vor schimba permanent culoarea parului decat atunci cand fac parte din reactia chimica de oxidare.

Agentul oxidant sau Activatorul este PEROXIDUL DE HIDROGEN in diferite forme si concentratii. Acesta este catalizatorul sau cauza reactiei chimice care permite formulei sa modifice permanent culoarea parului. Concentratia oxidantului este determinata de rezultatul scontat si de indicatiile producatorului.

10 Volume – Colorare cu foarte usoara decolorare
20 Volume – Maxima depozitare a culorii pentru parul carunt sau alb cu decolorare
30 Volume – Decolorare puternica, depunere mai mica a culorii

Tehnici si sfaturi pentru colorare si suvitare

Parul vopsit are nevoi speciale si o ingrijire potrivita este esentiala! Udati-va parul cu apa plata inainte de a intra in piscina. Aceasta va dilua chimicalele din apa. Aveti grija la soare! Folositi palarii, esarfe sau produse cu ecran solar pentru a va proteja culoarea de efectele nocive ale soarelui. Foarte potrivit pentru plaja, balasmul de tip leave-in contine, in general, factor de protectie solara care protejeaza culoarea.

Samponati parul usor, cu un sampon special pentru par vopsit. Samponarea dura poate rupe firele vopsite sau uscate. Folositi in mod regulat un balsam intensiv pentru a oferi hidratarea care este vitala pentru parul vopsit.
Pe masura ce culoarea incepe sa se duca, folositi un nuantator. Nu va infasurati parul in prosop atunci cand iesiti de la dus. Frictiunea poate rupe firele delicate. Nu va periati parul cand este ud. Pieptanati-l cu un pieptan cu dinti rari. Nu il uscati foarte tare. Atunci cand va uscati parul cu foenul nu il uscati complet. Lasati-l putin umed pentru a preveni electrizarea.

Aveti grija la coafat. Atunci cand folositi aparate de coafat folositi protectie termala si nu fiti agresive cu parul!
Folositi un fixativ hidratant si care sa contina ecran solar. Acesta va va oferi protectie pe parcursul intregii zile.
Doar pentru ca aveti parul vopsit nu inseamna ca nu va puteti face un permanent. O formula speciala de permanent pentru parul vopsit poate oferi un volum si o textura deosebite parului Dvs.
Intotdeauna cele mai bune sfaturi legate de ingrijirea parului vopsit va vor fi oferite de hairstylist-ul Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu