joi, 8 iulie 2010

NUMEROLOGIE - SEMNIFICATIE 9


1. Caracter - Personalitate

Numarul 9, ultimul in scara numerologica de baza, ne vorbeste despre profunzimea, materialitatea spiritului, care, ajuns la o etapa decisiva in evolutia sa, a inteles ca cea mai importanta realizare este ideea ca numai dragostea deschide portile spre o noua dimensiune spirituala.

Persoanele aflate sub semnul acestei Vibratii sunt deosebit de senzitive, perceptive si clarvazatoare. Intuiesc ceea ce se va intampla, patrund usor in forul interior al celorlalti. Intuitia si capacitatea spirituala le mentin in contact cu esenta naturii cosmice, dandu-le in fiecare moment, inspiratia necesara.

Putini oameni sunt mai nobili, mai plini de abnegatie, caritabili si altruisti decat Numarul 9. Raspunde, ca nimeni altul, ajutorului cerut de ceilalti. Niciodata nu ramane indiferent la durerea si mizeria umana.

Inteligenti, activi, cu o imaginatie rodnica, sunt oameni plini de idei, inteleg repede si reusesc sa gaseasca solutia acolo unde altii au esuat, transformand esecul intr-un succes. Caracteristic le este faptul ca sunt observatori abili, poseda o gandire clara, ascutita si penetranta, careia nu-i scapa nici un amanunt. Sunt constienti atat de propriile probleme, cat si de ceea ce se petrece in jurul lor. Datorita finei lor intuitii, inteleg pana la cele mai subtile forme, comportamentul uman.

Profunde si vehemente, persoanele acestei Vibratii au deseori un simt al dramaticului foarte dezvoltat; obisnuiesc sa corde intamplarilor si persoanelor dimensiuni marete, atat in sens pozitiv, cat si negativ, deseori manifesta nu doar un scazut simt al realitatii, ci si o puternica tendinta de exagerare, pe care insa nu si-o recunosc.

Fiind Numarul dragostei universale, un 9 evoluat, situat la inaltimea misiunii spirituale care i-a fost incredintata, poate conduce institutii sau activitati de natura altruista, destinate celor mai nefericite fiinte umane. Curajosi si onesti, totdeauna vor fi cei mai buni paladini si binefacatori, aparand dorintele si telurile celor care, din diverse motive, nu o pot face; ajung sa se identifice complet cu problemele celorlalti.

Ajutorul dat de un Numar 9 semenilor sai, nu poate fi egalat de nici o alta Vibratie. Inspira, inalta si innobileaza, dar mai ales incearca sa daruiasca ceva din intelepciunea si dragostea lor persoanelor cu care intra in contact, pentru ca cea mai mare dorinta este sa faca lumea mai buna si mai fericita. Un Numar 9 se va considera realizat numai fiind de ajutor celorlalti. Intuitivi, inteleg ca astfel isi vor imbogati sufletul, iar evolutia lor spirituala va parcurge noi trepte.

Nativii acestei Vibratii au un comportament demn si placut. Sunt persoane incantatoare si care produc o impresie foarte buna, castiga simpatia si increderea celorlalti. Deseori insa sunt fiinte ciudate si extravagante, cu un cod de viata si un comportament propriu si personal, care depasesc normele si obiceiurilor impuse de societate; greu ii pot intelege pe cei mai putin emotivi si intelectuali.

Extrem de independenti si orgoliosi, nu vor accepta servilismul, constrangerile sau oprelistile de nici un fel; au nevoie de libertate absoluta in gandire si actiune. O atmosfera inchisa si limitata ii face sa se framante ajungand la nevroza; dar intr-o ambianta deschisa, par sa infloreasca, sa se simta liberi, sa se poata misca dupa dorinta inimii; sunt lucruri vitale pentru ei, fiindca in singuratate si libertate sufletul lor se reimprospateaza. De aceea iubesc calatoriile, indeosebi in locuri exotice si necunoscute.

Desi in societate par veseli, comunicativi si deschisi, in cea mai mare parte nativii acestei Vibratii sunt fiinte solitare, iar legaturile lor cuc eilalti sunt superficiale si de scurta durata. Pastreaza permanent o rezerva, o distanta sau independenta care nu lasa loc intimitatilor. Au un caracter enigmatic; desi simt profund ceea ce afecteaza viata semenilor sai, niciodata nu se vor darui complet. E ca si cum sufletul s-ar retrage tot mai mult in locuri pe care nimeni nu le poate atinge.

Persoanele nascute sub semnul Numarului 9 iubesc corectitudinea, ordinea, si lupta pentru ca dreptatea sa primeze sub toate aspectele. Cinstea si onestitatea sunt indiscutabile; idealisti, dispun de o sinceritate si franchete care uneori le poate dauna. Curajos, aventurier si revolutionar, intotdeauna consecvent principiilor sale si onest lui insusi, un Numar 9 nu se teme sa mearga impotriva conventiilor sociale, indraznind sa ia anumite atitudini, oricat de compromise ar fi ele.

Latura negativa a acestei Vibratii pune in evidenta absenta trasaturilor de esenta umanitara, sau superficialitatea lor. Isi risipesc viata in capriciu, acordand prea mare importanta propriei persoane sau modului in care ceilalti se poarta cu ei. Foarte usor devin colerici si nu suporta nici un fel de contradictie sau parere opusa. Deosebit de agresivi, mandr si aroganti, nu iarta greselile altora, amplificand defectele.

2. Profesie - posibilitati economice

Gandirea treaza, capacitatea de observatie, eficienta si usurinta cu care un Numar 9 rezolva problemele sau recurge la solutii si alternative noi care sa inlature obstacolele intalnite in cariera profesionala, ii vor oferi posibilitatea de a cunoaste succesul in orice tip de activitate pe care o desfasoara.

Cele mai importante succese le vor obtine in domeniul ajutorului social si umanitar. Intelegerea, dezinteresul si nobletea ii determina sa-i apere si sa-i ajute pe cei care trec prin perioade de saracie si tristete. Nimic nu-i imresioneaza mai mult decat nefericirea si mizeria celorlalti. Vor fi excelenti medici, psihiatri, psihologi si pediatri; asistenti, infirmieri, misionari sau cercetatori stiintifici.

Manifestarile artistice ii intereseaza in mod deosebit si pot straluci ca actori, muzicieni, pictori, desenatori, dansatori.

Calitatile lor oratorice pot revolutiona lumea, cand sunt folosite in ajutorarea altor persoane. Devin remarcabili predicatori, conferentiari in teologie sau politica, daca vor lupta pentru o cauza nobila si altruista, pentru progresul spiritual al omului.

Inteligenta ascutita, lucida si limpede, unita cu imaginatia fertila, le prilejuiesc consacrarea in cariera literara ca scriitori, dramaturgi, scenaristi, ziaristi, corespondenti sau publicisti. Usurinta cu care stabilesc un dialog cu ceilalti, caracterul lor grav, studios si profund ii transforma in adevarati teologi, filosofi si profesori in invatamantul mediu sau universitar.

In domeniul juridic pot imbratisa cariera de avocat sau judecator, aparand cauza dreapta sau persoana fizica ce nu poate acoperi costul unei asistente legale.

Nu exista constrangere care sa determine un Numar 9 sa actioneze contrar principiilor si convingerilor sale, fiind recunoscuti pentru onestitatea si simpatia cu care isi atrag de partea lor oamenii. Usurinta exprimarii si a convingerii, entuziasmul, simpatia, le inlesneste stabilirea contactelor cu oamenii, astfel incat pot straluci ca directori de hotel, sanatorii si locuri de recreere, ca organizatori de calatorii si excursii, in special pentru copii si batrani, ca amfitrioni ai marilor evenimente artistice sau sociale, in sfarsit ca promotori ai activitatilor care sa-i puna in contact cu publicul, sa le anime spiritul competitiv sau sa le permita o ampla manifestare a talentului lor.

Dragostea pentru libertate, natura si spatii deschise ii va determina sa lucreze ca pastori, padurari si fermieri, navigatori, aviatori sau exploratori. Sunt sfatuiti sa evite profesiile care i-ar obliga sa lucreze in spatii inchise. Vor lancezi, iar claustrofobia le va anula competenta.

Ca patroni sunt onesti, binevoitori si corecti, dar cer calitate si daruire in munca. Totusi nu le sta in obicei sa-i comande pe altii; mai repede prefera sa fie constienti de datoria lor si sa si-o indeplineasca fara nici o constrangere din afara. Trebuie insa sa-si impiedice subalternii sa abuzeze de indulgenta lui.

Desi persoanele nascute sub semnul acestei Vibratii castiga cu destula usurinta banii, e putin probabil sa ajunga posesorii unei averi insemnate, exceptand cazul in care ar primi sprijinul altor numere mai avide dupa bani.

3. Dragoste - afinitati

Sunt sentimentali, emotivi si tandri, dar intr-un fel ce le este propriu; cu alte cuvinte, desi stiu sa seduca cu adevarat, nu isi exteriorizeaza sentimentele. Pentru ca sunt demni si rezervati, manifestarile publice ii fac sa roseasca. Idealisti, romantici si visatori, se indragostesc de multe ori pana intalnesc dragostea adevarata si definitiva, careia i se dedica in intregime.

Cele mai bune relatii sunt cu un alt Numar 9 sau cu un Numar 7. Cautarea perfectiunii interioare ii caracterizeaza pe amandoi. Manifesta aceleasi nevoi de cunoastere, sensibilitate, aptitudini clarvazatoare si telepatice; sunt la fel de gravi, profunzi si ciudati. Un 9 este mult mai vioi si optimist decat un 7; dar uneori il poate coplesi si intimida cu izbucnirile lui.

Numarul 4 va fi un bun partener prin linistea si echilibrul sau, oprind excesele Numarului 9. Ii va aduce senzatia de stabilitate, canalizandu-i eforturile spre un scop precis. Daca un 4 isi va manifesta setea de dreptate, 9 va aduce bucuria si emotia sa.

Numerele 2 si 9 se atrag ori de cate ori ambele persoane sunt sentimentale, emotive si romantice, cu un fond sufletesc nobil, dar va fi destul de greu sa fie fericiti impreuna, pentru ca sensibilitatea exacerbata a Numarului 2 se va vedea deseori lezata de franchetea sau agresivitatea lui 9.

Numarul 3 se aseamana unui 9 prin vitalitatea, optimismul si entuziasmul sau; pot fi fericiti impreuna, daca vor reusi sa aduca putina ordine, metoda si disciplina in planurile si existentele lor, pentru ca Numarul 9 obisnuieste sa fie inconsecvent in propunerile lui, iar Numarul 3 se dovedeste prea frivol si volubil, ca sa-si stabileasca scopuri serioase.

Profunda umanitate, intelegerea si dorinta de a acorda ajutor uneste Numerele 6 si 9. Pentru ca generozitatea unui 6 este fara margini si se va concretiza intai la nivelul caminului, nu va accepta ca 9 sa se consacre unor proiecte care sa-l indeparteze de familia sa. In consecinta, situatia poate crea probleme Numarului 9, emancipat si independent; in schimb ar putea sa gaseasca echilibru si toleranta la partenerul lui, dar, atentie, si Numarul 6 este la fel de susceptibil ca si 2.

Pasiunea care o pun in tot ceea ce fac, daruirea in realizarea scopurilor propuse (desi diferite ca latura) unesc un Numar 9 si un Numar 8. Ambele apartin aceluiasi intreg, onesti si corecti; dar, in timp ce un 8 este ambitios, practic si lupta pentru bunastarea materiala, neingaduind unui 9 sa risipeasca ceea ce el a strans, Numarul 9 nu-i va putea intelege materialismul si aparenta avaritie.

Numerele incompatibile cu 9, sunt 1 si 5. 1 este prea egoist si egocentric, si vorba muscatoare a ambilor va dauna relatiilor lor. Numarul 9 nu-i va purta ranchiuna, dar nici nu va uita. Un 1 obisnuieste sa fie agresiv si meschin daca se vede criticat. Desi amandoi isi respecta inteligenta, talentul si sagacitatea, o casatorie intre ei va fi zbuciumata si nefericita, daca avem in vedere apropierea dintre laturile lor negative.

O situatie identica apare in relatia cu un 5, pentru ca amandoi sunt irascibili si destul de agresivi. Fara indoiala, se vor simti atrasi pentru ca apreciaza mai presus de orice libertatea si dreptul de a trai dupa bunul plac, dar le va fi foarte greu sa se inteleaga pe deplin, pentru ca in fond sunt naturi diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu