joi, 29 iulie 2010

ATENTIE - Pentru femeile care vor sa dea nastere unui copil.....nu uitati de analize!!!

Deşi nu există statistici oficiale, sunt aproximativ 30.000 de copii autişti români, ceea ce înseamnă de 10 ori mai mulţi decât în 1989.

Autorităţile române propun ca de anul viitor, toţi copiii până la vârsta de 3 ani să fi evaluaţi de medicii de familie pentru a se depista orice tulburare din spectrul autistmului, iar pentru cei circa 30.000 copii autişti vor exista terapii comportamentale.

Dacă acum 20 de ani erau depistaţi anual 23 de copii cu autism, numărul lor trece acum de 250. Deşi cauzele rămân necunoscute, mulţi specialişti consideră că autismul este legat de o serie de factori genetici, dar şi de mediu.

Unul din 166 de nou-născuţi români suferă de autism, fiind de patru ori mai frecvent la băieţi decât la fete. Majoritatea copiilor cu autism suferă de un retard mintal sever. România se confruntă cu o lipsă acută de terapeuţi calificaţi în diagnosticul şi terapia tulburărilor de spectru autist la copii după metode validate internaţional.

Conform site-ului maxisciences.com, a fost pus în evidenţă faptul că bebeluşii autişti gânguresc altfel decât ceilalţi copii. Cercetători americani au pus la punct o metodă de depistare a autismului pe baza unui test vocal, numit “Lena” (Language environment analysis), ce ar da un rezultat corect în 86% din cazuri. Acest test ar permite medicilor pediatri să-şi trimită micii pacienţi la un specialist pentru a depista din timp autismul.

Autismul este considerat o tulburare psihică la copil şi este codificat ca tulburare pervazivă de dezvoltare. Relaţiile sociale sunt afectate din plin în cazul autismului infantil. Copiii cu autism nu ştiu să comunice cu lumea.O diagnosticare cât mai precoce sporeşte posibilitatea de a elimina cât mai multe dintre simptomele autismului, de aceea se pune accent pe diagnosticarea nou-născuţilor.

Autismul este una dintre bolile ciudate cu care se confruntă societatea şi implicit medicii. Se ştie că autistul trăieşte într-o lume a lui, în care singurele elemente care îi atrag atenţia sunt cărţile, desenele şi documentarele.

Există mai multe tipuri de terapii pentru autismul infantil: Terapia tip ABA (în 6 luni copii ajung să vorbească, să comunice şi să relaţioneze cu cei din familie în principal); terapia de tip PEX sau TICI - tehnici care pot fi aplicate cu succes şi care folosesc recompensa ca mecanism primordial de educaţie. Tratamentul autismului este individual: timp de şase luni lucrează cu acelaşi copil patru ore pe zi - patru tutori sau doi, lucrând fiecare două ore apoi transmiţându-şi informaţiile de la o şedinţă la alta. Acesta este minimum de interval - maxim opt ore pe zi pe o perioadă de şase luni, respectiv un an.
Sursa:
Sanatatea tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu