vineri, 30 iulie 2010

OSTEO AKTIV – previne osteoporoza în perioada instalării menopauzei

OSTEO AKTIV – previne osteoporoza în perioada instalării menopauzei
Menopauza se instalează la majoritatea femeilor în jurul vârstei de 50 de ani. Unele simptome ale menopauzei, inclusiv bufeurile şi stările de spirit schimbătoare, sunt temporare şi vor dispărea odată ce organismul se adaptează.


Dar pot apărea şi probleme cu un caracter permanent: nivelurile scăzute de estrogeni din perioada menopauzei afectează modul în care oasele absorb calciul şi pot creşte nivelul colesterolului în sânge, apărând astfel un risc crescut de osteoporoză şi boli cardiovasculare. De aceea este foarte importantă informarea femeilor ce se apropie de vârsta instalării menopauzei sau care sunt la menopauză de necesitatea de a-şi face o evaluare a densităţii osoase, deoarece pierderea masei osoase se accelerează după instalarea menopauzei.


Osteoporoza poate fi prevenită prin realizarea unui control medical periodic. Femeile trebuie să ştie că, pentru a preveni osteoporoza, trebuie să meargă la un control medical în primii 2-3 ani de la instalarea menopauzei. Prin tratarea osteoporozei se încearcă menţinerea unei densităţii osoase adecvate şi evitarea fracturile cauzate de această afecţiune.


Prevenţia se realizează numai prin modificarea stilului de viaţă al pacientului şi prin aportul unor suplimente alimentare de tipul calciului, vitaminei D şi K, magneziului şi fluorului.

Osteo Aktiv este un supliment alimentar care, pe lângă aportul de calciu şi vitamina D, prezintă şi alte elemente precum fluorul, vitamina K şi magneziul. Aportul alimentar de calciu nu reuşeşte întotdeauna să suplinească pierderile, ceea ce înseamnă că rezervele de calciu din oase pot fi epuizate.


De aceea, pentru sănătatea oaselor este nevoie şi de suplimentare cu magneziu, care, alături de calciu reprezintă componente esenţiale pentru susţinerea stabilităţii densităţii osoase. Vitamina D ajută la asimilarea calciului din intestin iar fluorul creşte numărul celulelor care stau la baza dezvoltării şi regenerării oaselor, contribuind astfel la formarea, păstrarea şi întreţinerea densităţii osoase. Vitamina K este foarte importantă pentru stabilitatea oaselor, fiind un factor esenţial în procesul de fixare osoasă a calciului.


Osteo Aktiv conţine, într-un comprimat efervescent, 750 mg Calciu, 180 mg Magneziu, 1 mg Fluor, 15 µg Vitamina D3 şi 120 µg Vitamina K. Astfel, Osteo Aktiv conţine toţi factorii biologici esenţiali pentru menţinerea sănătăţii oaselor contribuind astfel la prevenirea apariţiei osteoporozei. Osteo Aktiv este recomandat să se administreze zilnic, sub forma unui comprimat efervescent, ca supliment la alimentaţia normală.


Osteo Aktiv este recomandat în special, femeilor active si celor aflate la premenopauză şi menopauză, persoanelor cu fragilitate osoasă sau cu fracturi. Produsul este distribuit în farmaciile din toată ţara de către compania Worwag Pharma România.


Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, urmăriţi emisiunea “Osteo Aktiv – pentru oase sănătoase!” pe SănătateaTV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu