joi, 8 iulie 2010

NUMEROLOGIE - SEMNIFICATIE 7


1. Caracter - Personalitate

Ca numar magic reprezinta momentul in care omul isi depaseste conditia terestra si isi poate indrepta privirea catre necunoscut, cautand perfectiunea spirituala. Vorbeste de profunzimea interioara de care fiinta umana are nevoie pentru a putea patrunde in tainele sufletului, de legatura sa cu universul.

Persoanele nascute sub semnul acestei Vibratii sunt inspirate si receptive. Este bine sa aiba incredere in presentimentele lor, intrucat dispun de forte psihice deosebite, de o intuitie mai puternica decat a altora. Sunt filosofi innascuti, preocupati mai mult de latura spirituala a vietii. Profunzimea gandului, a intuitiei si a spiritului ii distanteaza de restul indivizilor - nelinistiti si interesati indeosebi de aspectul material al vietii.

Sunt studiosi si analitici, dispun de resurse si capacitati mentale deosebite, de aceea interesul pentru acumularea continua de noi cunostinte se manifesta timpuriu. Au un spirit de observatie foarte accentuat si o curiozitate ce nu cunoaste limite. Nu vor inceta niciodata sa caute perfectiunea, frumosul, adevarul si "de ce"-ul lucrurilor. Aproape intotdeauna aceasta anevoioasa peregrinare intre adevar si intelegere ii determina sa devina lectori pasionati.

Precauti, cumpatati si uneori rezervati, detesta izbucnirile temperamentale, opuse firii lor retrase, careia singuratatea niciodata nu-i dauneaza, dimpotriva, deseori cauta si se bucura de ea, pentru ca sunt constienti de faptul ca izolarea le aduce bogatia spirituala. Nelinistile metafizice ii indeamna la meditatie - asupra misterelor existentei, asupra rolului pe care-l joaca omul in univers - de aceea, prin singuratate, se regasesc pe ei insisi, mai puternici si mai tari.

Prezenta lor demna, rece, distanta, indeparteaza orice miscare de apropiere, fiind catalogati drept orgoliosi,vanitosi si antipatici. Insa, adevaratul motiv al comportamentului lor sta in faptul ca, putand fi foarte usor raniti, datorita extremei sensibilitati, adopta instinctiv o masca de indiferenta, care le permite sa-si ascunda emotiile si, implicit, sa-si apere intimitatea.

Originali, creativi, orgoliosi, individualisti si independenti; atat de independenti incat le vine greu sa primeasca un sfat sau un ajutor din afara. De aceea Numarul 7 isi va urma propriile idei pana la ultimele consecinte, fara sa tina seama de parerea sau judecata celorlalti. Va avea intotdeauna curajul sa nu cedeze in fata altor opinii, aparandu-si credinta.

Atrasi de tot ceea ce inseamna "mister", sunt interesati de cunoasterea civilizatiilor vechi, a religiilor, stiintelor oculte si a parapsihologiei. Cerceteaza, studiaza si citesc, fara intrerupere. Datorita cunostintelor acumulate, sfaturile si intelepciunea lor sunt foarte apreciate. Desi nu-i preocupa castigurile materiale, nici renumele, deseori reusesc sa ajunga oameni distinsi, invaluiti intr-o popularitate care insa ii stanjeneste, pentru ca ii indeparteaza de singuratatea la care tin atat de mult. Pentru a-si regasi linistea sufleteasca trebuie sa petreaca cat mai mult timp in mijlocul naturii (aici pot medita, se pot regasi pe ei insisi), de aceea ii incanta calatoriile, indeosebi in locurile linistite si izolate. ocolesc aglomerarile si marile evenimente sociale, preferand tovarasia celor care au interese comune cu ale lor.

Stiu sa asculte, dar detesta palavrageala, nu le place sa aiba de a face cu oameni josnici, dar ca prieteni sunt loiali si corecti.
Tinzand excesiv spre perfectiune, poseda un spirit ales, care nu accepta jumatatile de masura. Numarul 7 va dori intotdeauna "ce este mai bun din foarte bun", de aceea isi cer lor insisi aceasta desavarsire, stabilindu-si norme comportamentale, idealuri si scopuri uneori imposibil de realizat. Neindreptate la timp, pot genera tot felul de complexe si frustrari.
Fara indoiala ca vor cunoaste esecul daca vor ceda laturii negative a acestei Vibratii. Ca reactie la imposibilitatea de a se adapta la realitate, vor recurge la alte mijloace: alcoolul, drogul, sex, inselaciunea, pentru a se putea sustrage problemelor vietii cotidiene.

2. Profesie - posibilitati economice

In plan profesional sunt capabili sa castige cu usurinta increderea colegilor, fiind admirati pentru cultura si cunostintele lor dobandite prin lectura, studiu, cercetare si analiza. Rareori Numarul 7 isi va petrece timpul liber participand la serbari sau reuniuni sociale. Va prefera, in schimb, singuratatea in care sa-si cultive spiritul.

Simtul esteticului si al frumosului ii permite evidentierea in toate laturile aspectului decorativ, interior sau exterior, cat si in cadrul scolilor de belle-arte, in moda sau coafura. In muzica, succesul le va fi asigurat mai degraba ca interpreti decat ca si compozitori.

Minte patrunzatoare si analitica, rationamentele stralucite il ajuta sa descopere, sa creeze, sa se perfectioneze in diferite domenii ale stiintei, cercetarii si inventiei.

In medicina se vor face cunoscuti ca psihologi si psihiatri. Nu mai putin, invatamantul le va aduce importante realizari, indiferent de ramura in care vor profesa.

Pot deveni celebri ca poeti, romancieri, dramaturgi, eseisti, scenaristi si critici literari, pentru ca isi transpun ideile pe hartie cu mare usurinta. De aceea, orice activitate legata de cuvantul scris le este la indemana: librari, bibliotecari, arhivari, colectionari.

Deseori sunt pasionati de cercetari arheologice, geologice, fizice, sau de munca in mine sau metalurgie, de minutiozitatea bijutierului sau a expertului in cunoasterea pietrelor pretioase. Dragostea pentru natura le va prilejui contactul cu o serie de profesii precum cea de: agricultori, naturalisti, horticultori, floricultori, padurari, tamplari, ebenisti sau marinari, ofiteri navali, navigatori solitari. Daca nu pot calatori ei insisi, vor fi multumiti sa planifice calatoriile altora, ca functionari in birourile de turism sau ghizi.

Pot obtine rezultate pozitive in posturile de conducere ale agentiilor matrimoniale, ca impresari artistici, promotori ai afacerilor.

Ca functionari, sunt responsabili si constiinciosi, dar permanent vor manifesta un anumit grad de independenta. Ca sefi sau patroni, vor gasi greu acei subalterni care sa corespunda nevoii lor de perfectiune, pentru ca, nu le place sa-si impuna propria parere, nici sa-i comande pe altii.

Neinfluentat de alte Vibratii, Numarul 7 este cel mai putin materialist din intreaga scara numerologica. Aspectul financiar este important numai in masura in care va asigura suma necesara pentru un trai confortabil, pentru ca sunt persoane rafinate si cu gusturi alese. Simpla idee de a avea bani nu-i va preocupa, nici nu vor face o obsesie din ea.

3. Dragoste - afinitati

Visatori, emotivi si sensibili, devin timizi si introvertiti in probleme sentimentale, din cauza profunzimii sentimentelor lor. Traiesc intens dar le este aproape imposibil sa-si exteriorizeze emotiile, sa si le exprime prin cuvinte - de aici si necazurile din viata lor. Deseori sunt etichetati ca niste indivizi frigizi si indiferenti. In realitate, insa, orgoliul ii impiedica sa-si arate latura vulnerabila a interiorului lor.

In principiu, un alt 7, un 4 sau un 9 sunt cele mai apropiate numere de ei: cel dintai fiindu-i replica exacta; Numarul 4, prin notele comune: este serios, linistit, rezervat si chibzuit, ca si un 7; iar un 9, prin intuitia si puterea de atractie, prin curiozitatea si setea de perfectiune spirituala care il anima. Numai alaturi de aceste Numere, 7 poate patrunde tainele sufletului.

Desi Numereel 3 si 5 confera entuziasm si vitalitate, cu timpul devin extenuante pentru un 7 care nu se impaca cu agitatia, nesiguranta si aparenta lor frivolitate.

Teoretic, Numerele 1 si 8 sunt prea agresive si indraznete, dar, pentru ca sunt stralucitoare, eficiente si de cele mai multe ori biruitoare, Numarul 7 este dispus sa tolereze eventualele discrepante. Nu trebuie sa uitam ca aceasta persoana admira si respecta talentul si inteligenta.

Desi un 2 sau un 6 cunoaste putine probleme in convietuirea cu alte numere, legatura cu un 7 nu este totdeauna binevenita. Placute, sensibile, tandre si dragalase, atat 6 cat si 2 au nevoie de un permanent stimul, de o continua manifestare de afectiune, pe care un 7 nu i le poate oferi; ceea ce le face sa se simta nefericite si nemultumite. Pe de alta parte, Numarul 7 nu suporta lacrimile, reprosurile sau tacerea incapatanata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu