joi, 8 iulie 2010

NUMEROLOGIE - SEMNIFICATIE 4


1. Caracter - Personalitate

Numarul 4 da o noua dimensiune elementelor primare cunoscute deja, circumscriind, tainic si maret, amploarea acestora. Ne va vorbi de ermetismul si puterea cu care sunt dotate, pentru a impiedica orice eventuala posibilitate de dispersare.

Persoanele nascute sub semnul acestei vibratii sunt profunde, responsabile si demne de incredere. Vor aborda orice activitate cu maxima concentrare si precizie, cu darzenie si minutiozitate, incat succesul poate fi dinainte garantat.

Numarul 4 va simboliza consecventa, eficacitatea, ambitia, dreptatea, logica si disciplina. Seriozitatea, simtul practic, harnicia ce-i caracterzeaza le provoaca o adevarata panica patologica in fata riscului, aventurii sau schimbarilor neasteptate. Nu au incredere in lucrurile nesigure, chibzuiesc indelung inainte de a lua o hotarare. Prudenti, intelepti, conservatori si moderati, verifica totul inainte de a actiona. Analitici si rationali, bunul simt ii ajuta sa ia decizii juste; fiind foarte incapatanati, nu vor abandona niciodata o idee sau un obiectiv.

Fireste, este un lucru demn de admirat daca nu este impus la extreme. Pentru un Numar 4 a da dovada de prea multa prudenta, a actiona prea lent, inseamna a pierde viziunea de amsamblu, a se inhiba in momentul deciziei.

Numerele 4 sunt persoane senine, linistite si temperate, perseverente, statornice, care se exteriorizeaza putin. Deseori nu cunosc bucuria, linistea sufleteasca. In general au o fire inchisa, dar desi sunt constienti de acest lucru si-l regreta, nu reusesc sa se indrepte, fiindu-le foarte greu sa se lase condusi de sentimente si emotii. Nu sunt elocventi, iar discursului lor ii lipseste fluiditatea. Opiniile, expuse concis, direct si concret, devin uneori brutale si taioase. Ii supara oamenii care nu abordeaza deschis un subiect, pentru ca ei nu umbla niciodata cu ocolisuri.

Pentru ca sunt intr-o continua activitate, se simt vinovati cand pierd timpul, pentru ca ei fac parte dintre aceia care vor avea o existenta dinamica, atat fizic cat si intelectual.
Posedand o gandire logica, patrunzatoare si fina, de multe ori dura si inflexibila, deseori poti gresi in fata lor. Dusmani categorici ai lenei si indolentei, exigenti cu ei insisi, cer daruire totala si colaboratorilor, fiind, de multe ori, etichetati ca despoti sau intoleranti. Trebuie sa-si impuna sa accepte oamenii asa cum sunt, pentru ca, din nefericire, nu toti au avut sansa de a fi daruiti cu insusiri alese.

Un numar 4 pur este totdeauna un bun conservator, linistit si rezervat. Ii plac lucrurile clare si hotarate. Nu are simtul umorului si desconsidera persoanele temperamentale, imprevizibile, vorbarete si superficiale. Statornici, leaga prietenii durabile, desi sunt putini cei carora li se daruiesc fara rezerve. Cu alte cuvinte, au putini prieteni, dar buni.

Reactioneaza prompt in fata nedreptatilor si a subiectivismului social. In fruntea tuturor revoltelor si reformelor, a impotrivirilor fata de legile incorecte, de dictaturi sau de discriminari, va fi si un Numar 4. Va imbratisa cauza dreptatii cu daruirea, fermitatea si perseverenta-i recunoscute, devenind revolutionarulsau liderul celor oprimati.

2. Profesie - posibilitati economice

Punctul forte al Numarului 4 il va constitui abordarea unei profesii care cere putere de concentrare, minutiozitate si calm. Muncesc ordonat si sistematic, facand fata, cu ajutorul perseverentei si tenacitatii, tuturor activitatilor monotone pe care ceilalti le resping. Nu ii inspaimanta o slujba grea sau care ar necesita o indemanare manuala deosebita; dimpotriva, rutina, atentia acordata detaliilor sau etapelor care presupun urmarirea unui plan sunt foarte importante pentru ei.

Deseori, un Numar 4 este o persoana neinspirata si fara simt creativ. Se sprijina cu incapatanare pe lumeacertitudinilor si a realitatilor materiale; tot ce obtin se datoreaza eforturilor si vointei proprii. Sunt persoane oneste, muncitoare, care se daruie cu trup si suflet activitatii pe care o desfasoara. Niciodata nu abandoneaza, pentru ca dispun de resurse aproape incredibile.

Isi pot pune in valoare maretia indeosebi in inginerie, constructii, mecanica si electrotehnica, in general in domeniile tehnice. Multi ajung muncitori in constructii, tamplari sau mecanici, pentru ca poseda o mare usurinta in manevrarea uneltelor.

In domeniul literelor, se pot evidentia ca dramaturgi, critici literari sau cronicari teatrali; usurinta cu care opereaza cu cifre le favorizeaza o buna activitate ca matematicieni, economisti, contabili sau bancheri.

Se simt in largul lor la un birou, ca secretari, insarcinati cu scrisori de acreditare, arhivari sau functionari publici. Calmul si minutiozitatea ii vor orienta spre activitati migaloase: imprimerie, giuvaergerie, ceasornicarie.

In cazul in care vor intra in lumea afacerilor, pot deveni fabricanti si coercianti de valoare, tehnicieni in domeniul transportului de materiale din otel, fier, materiale pentru constructii, mobila si materiale pentru dotarea fabricilor; in industria constructiilor: croitori, tehnicieni, sefi de productie sau controlori tehnici de calitate, supraveghetori de tura.

In domeniul medicinei pot deveni specialisti remarcabili ca traumatologi, chirurgi, ortopedisti. Un Numar 4 isi va putea pune in valoare aptitudinile, intr-o masura mai mare decat alte numere in domeniul investigatiei stiintifice, pentru ca inteligentei sale scrutatoare, care se bizuie numai pe fapte concrete, i se adauga daruirea, calmul si agerimea.

Fermitatea si inflexibilitatea, respectul pentru ordine si disciplina - proprii acestei Vibratii - fac dintr-un Numar 4 un adevarat militar; pe de alta parte insa, obiectivitatea, calmul si respectul pentru legi si institutii il pot conduce cu succes spre o cariera judecatoreasca (avocat, judecator).

3. Dragoste - afinitati

Loialitatea Numarului 4 este incontestabila in toate fatetele relatiilor umane. Desi ii este greu sa se exteriorizeze, se poate avea incredere in sinceritatea sentimentelor lui, stabile si trainice.

Uneori relatia cu o persoana de sex opus poate fi lipsita de manifestari romantice, sau, mai degraba, par sa nu dea importanta dovezilor de dragoste. Doar in aparenta insa, pentru ca in realitate, au nevoie de dragoste, dar sunt prea timizi, introvertiti si rezervati. S-ar putea spune ca li se impleticeste limba in gura atunci cand trebuie sa vorbeasca despre ei, prefera, de aceea, sa vorbeasca prin fapte.

Fiind atat de neincrezatori si prudenti, isi exteriorizeaza trairile numai cand sunt siguri ca nu vor fi respinsi, dar, chiar si asa, manifesta multa precautie. Acorda foarte mult timp cunoasterii persoanei iubite si, inca si mai mult, cererii in casatorie.

Vor gasi intelegere si dragoste la Numerele 2, 6 si 7, pentru ca acestea sunt calme si profunde, asemenea lor. O relatie cu oricare dintre aceste numere va fi linistita, dar cu atat mai placuta, stabila si trainica daca Numerele 2 si 6 vor reusi sa-si stapaneasca excesiva susceptibilitate.

Numerele 1, 8 si 9 ar putea realiza o legatura fericita cu Numarul 4 numai daca vor reusi sa-si tempereze firea dominanta si belicoasa.

Vioiciunea, dinamismul si exuberanta Numerelor 3 si 5 pot ilumina existenta unui Numar 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu