joi, 8 iulie 2010

NUMEROLOGIE - SEMNIFICATIE 6


1. Caracter - Personalitate

Numarul 6 reprezinta concetrarea fortelor umane care, cautandu-si forma si domeniul de manifestare vor afla echilibrul ce confera omului noblete fizica si spirituala, atragandu-l in univers.

Persoanele nascute sub semnul acestei vibratii dau dovada de omenie, generozitate, ingaduinta, sunt demne de incredere prin corectitudinea, nobletea, calmul si siguranta pe care firea lor o emana; sunt permanent interesate de bunastarea celorlalti, dar mai ales a familiei, pentru ca numai fericirea si linistea caminului vor da un sens existentei lor. Daruirea le este atat de mare, incat uneori grija pentru familie ajunge sa depaseasca atentia acordata propriilor probleme. De aceea, impotriva unui factor exterior, care ar ameninta sa puna in pericol stabilitatea caminului, reactioneaza violent, pierzandu-si cumpatul. Pentru a-si salva casnicia sunt in stare de orice.

Tandri, linistiti, cu un temperament placut, se fac iubiti de cei din jur, prin tactul si farmecul de care dispun. A castiga prietenia cuiva nu este o problema pentru ei; aproape totdeauna se poate conta pe increderea si fidelitatea Numarului 6. Ii incanta reuniunile in cerc intim si stiu sa le organizeze mai bine decat oricine.

Simt permanent nevoia de a se sti inconjurati de armonie, frumusete si confort; de aici si efortul lor continuu de a imbunatati conditiile de viata alor sai. Mai presus de orice isi doresc sa se simta mandri de caminul si familia lor. Probabil sub influenta acestui simt familial atat de pronuntat, isi asuma ei insisi obligatiile si responsabilitatile de familie.

Afectuosi si tandri, isi daruiesc deschis dragostea, dar la randul lor simt nevoia sa se stie iubiti si aparati. Emotivi, sensibili, romantici si idealisti, devin foarte vulnerabili in probleme care privesc latura sentimentala. Aceasta sensibilitate, ca si tendinta de a fi obsedati de lucruri triviale, le vor lasa un gust amar in viata, pentru ca deseori vor suferi prea mult din cauza unor probleme fara importanta deosebita.

Gandirea logica si analitica, bunul simt de care dau dovada, valideaza increderea pe care ceilalti o manifesta in sfaturile lor, totdeauna binevenite; sunt persoane serioase, demne de incredere, foarte scrupuloase, ordonate si corecte, totdeauna in cautarea perfectiunii, armoniei si echilibrului. Din acest punct de vedere, pot atinge laturi extreme, devenind prea preocupate de detalii, risipindu-si energia in lucruri marunte.

Idealisti, caritabili si intelegatori, sunt totdeauna dispusi sa-si ofere sprijinul celui care are nevoie de el, luptand pentru dreptatea si drepturile semenilor lor: idealul altruist cunoaste o amploare deosebita in cadrul acestei Vibratii; sunt autentici aparatori ai drepturilor omului, dar pentru ca in principiu nu se arata neincrezatori, pot fi usor exploatati de persoanele lipsite de scrupule.

Foarte conservatori si traditionalisti in idei si opinii, indeosebi daca acestea se refera la fiinte dragi lor, sunt in acelasi timp romantici, idealisti, sentimentali, tandri si impresionabili. Foarte usor se emotioneaza pana la lacrimi. Sunt, in definitiv, fiinte vulnerabile, lipsite de aparare, nu intotdeauna pregatite sa infrunte duritatea si cruzimea vietii moderne.

Latura negativa a acestei Vibratii aduce lipsa idealurilor, neglijarea responsabilitatilor, volubilitate, trandavie si tendinta de a amplifica dificultatile, de a medita prea mult asupra unor probleme, deseori ireale, create de ei insisi. In cazul in care nu reusesc sa priveasca lucid si obiectiv dificultatile (in care toti ne vedem implicati) pot cunoaste adevarate indispozitii psihice sau emotive.
Ii sfatuim sa invete sa-si depaseasca inertia, pasivitatea si incapatanarea de a se impotrivi confruntarii directe cu situatiile problematice care presupun angajarea unor eforturi deosebite.

2. Profesie - posibilitati economice

Numarul 6 dispune de aptitudini artistice si creatoare bine dezvoltate, de un remarcabil simt al echilibrului, miscarii si frumosului.

Fiind strans legat de viata de familie, de acordarea oricarui tip de ajutor - social sau umanitar - poate desfasura cu succes activitati care au in vedere bunastarea si imbunatatirea conditiilor de viata ale familiei sale, cat si ale membrilor colectivitatii.

Pentru ca periodic manifesta nesiguranta, indoindu-se chiar de propriile lor puteri, trebuie sa invete sa-si cultive increderea in ei insisi, inlaturand timiditatea si ezitarile, pentru a putea actiona prompt, profitand de ocaziile pe care, cu siguranta, viata le va oferi, pentru ca in realitate sunt persoane capabile sa straluceasca in multe domenii de activitate, daca vor reusi sa creada in fortele proprii si sa se convinga de faptul ca cei din jurul lor ii stimeaza pentru calitatile de care dau dovada. De aceea trebuie sa aiba in vedere ca profesia lor este bine sa fie legata de contactul direct cu publicul.

Datorita dezvoltatului simt umanitar se orienteaza spre profesii legate de educatie si ajutor social: pediatri, asistenti sociali, chimisti, laboranti, directori de spitale, infirmieri.

Se pot remarca in domeniul literar sau al invatamantului, ca scriitori, traducatori, librari, profesori, tutori, educatori, asitenti, directori de licee de arta sau teologie.

Usurinta cu care comunica cu ceilalti, vorba dulce si echilibrata, care stimuleaza, insufleteste sau consoleaza, ii indreapta spre cariera de psihiatru, psiholog, conferentiar, predicator.

Vor cunoaste succese remarcabile ca scriitori, poeti, desenatori, pictori, sculptori, actori de teatru si film, dansatori, muzicieni, compozitori, decoratori, cantareti. Orice activitate legata de frumos, estetic sau design poate fi desfasurata de Numarul 6.

Acesta isi poate depasi semenii in profesiile care au in prim plan necesitatile caminului, comunitatii, familiei: munci administrative, de aprovizionare sau servire, reparatii, vanzari.

Ca patroni, sunt foarte generosi si marinimosi, dar, in egala masura, exigenti si rigurosi. Trebuie sa incerce sa se plaseze pe o pozitie de mijloc, echilibrand toleranta cu severitatea.

In general un Numar 6 poate intra in posesia unor averi insemnate in urma unei mosteniri. Altfel, succesul obtinut cu propriile eforturi este strans legat de influenta altor Vibratii caracterizate printr-un grad mai mare de indrazneala si curaj.

3. Dragoste - afinitati

Numarul 6 este sincer, loial, afectuos si placut, dispunand de o enorma resursa de afectiune si daruire care simte permanent nevoia revarsarii. Iau dragostea in serios, pentru ca sentimentele lor sunt intense si profunde. Totdeauna vor incerca sa-si arate interesul fata de persoana iubita, apeland la gesturi delicate si tandre.

Sunt mereu in cautarea "dragostei adevarate". Pana o intalnesc pot fi etichetati drept "schimbatori", "usuratici" chiar, insa din momentul in care s-au indragostit cu adevarat, vor avea in vedere casatoria, pentru ca alaturi de fiinta iubita gasesc linistea si echilibrul de care sufletul are atata nevoie. Se simt ei insisi "realizati" cand isi daruiesc dragostea si fericirea celor din jur.

Partenerul ideal pentru Numarul 6 va fi tot un Numar 6: nutresc aceleasi dorinte, au temperament asemanator si forme de manifestare care se completeaza reciproc.

In egala masura pot cunoaste echilibrul si fericirea alaturi de un Numar 2, care se va identifica cu un 6 prin tactul, farmecul si natura rezervata, indeosebi in drumul lor spre dobandirea linistii si seninatatii spirituale.

Numerele 3 si 5 aduc veselie si dinamism existentei alaturi de un 6, dar nelinistea si lipsa de responsabilitate manifestate in unele aspecte, pot deveni intolerabile pentru amandoi. Trebuie sa existe compromisuri de ambele parti daca doresc sa convietuiasca.

Numarul 4 se dovedeste prea retras si rezervat, iar seriozitatea lui rigida face monotona convietuirea.

In schimb, un 6 se lasa ocrotit de Numerele 8 si 1. Neclintite, aceste numere tind sa-si foloseasca autoritatea in toate relatiile lor, ceea ce un 6 va accepta fara impotrivire, pentru ca devine receptorul increderii de care are nevoie.

Legatura unui 6 cu un 7 sau 9 este putin mai problematica, dar poate supravietui prin bunavointa ambelor parti. Numarul 6 este prea prudent si conservator fata de indrazneala si vioiciunea unui 9, desi ii apropie bunatatea si dorinta de a-si ajuta semenii. Numarul 7 este prea profund si rezervat pentru "nebunia" unui 6, convietuirea lor va fi arida si nefericita, daca nu vor sti sa gaseasca o punte de legatura.

Un comentariu: